Чи може вирощування вуглецю зменшити витрати на ведення сільського господарства?

Oct 27, 2023 9:45:38 PM | Чи може вирощування вуглецю зменшити витрати на ведення сільського господарства?

Чи може вирощування вуглецю зменшити витрати на ведення сільського господарства?

Чи може вирощування вуглецю зменшити витрати на ведення сільського господарства?

Щоб максимально ефективно використовувати бюджет, більшість фермерів пристосовуються до мінливих вимог виробництва та коливань ринку. Таким чином, щоб зрозуміти, як коригування виробничої діяльності може вплинути на чистий прибуток, детальне планування та хороший облік можуть становити більш чітку картину витрат та вигод на фермі.

Якщо ви прагнете вкладати гроші туди, де це має найбільший сенс, одночасно покращуючи стан ферми, щоб мінімізувати наслідки непередбачуваних подій, оцініть цінність, яку може принести вирощування вуглецю для ферми в контексті витрат. Встановлення хорошого балансу між довгостроковою прибутковістю та сезонними витратами та прибутком є як довгостроковими, так і короткостроковими цілями, яких хочуть досягти більшість фермерів. У цій статті обговорюється, як методи вирощування вуглецю можуть допомогти в управлінні витратами.

Наступна велика річ у сільському господарстві: вирощування вуглецю

Що таке вирощування вуглецю? У певному сенсі це одночасно спосіб підживлення сільськогосподарських ґрунтів і рішення для обмеження глобального потепління, оскільки це так багато спільного з регенеративними методами сільського господарства, які зосереджені на здоров’ї ґрунту. Терміни кліматично розумне сільське господарство та вуглецеве землеробство мають те ж значення, що й вирощування вуглецю.

Щоб уповільнити втрату родючого ґрунту, на якому вирощують культури, органічний вуглець потрібно повернути на сільськогосподарські угіддя за допомогою різних методів ведення сільського господарства, які дозволяють ґрунту утримувати вуглець. Цей тип сільського господарства передбачає процес поглинання вуглецю на фермі. Застосування різних методів живлення вуглецю в ґрунті також витягує вуглекислий газ з атмосфери з більшою ефективністю, ніж звичайні методи землеробства. При широкомасштабному застосуванні вуглецеве землеробство може споживати від 0,90 до 1,85 Pg C на рік.

Зростає розуміння того, що для того, щоб фермери залишалися прибутковими, водночас керуючи стійкістю та скорочуючи викиди парникових газів, кліматично розумне сільське господарство повинно виконувати подвійний обов’язок. Більш широкий вплив на навколишнє середовище має вирощування вуглецю. Але ще один важливий елемент слід розглянути разом. Повинні існувати економічні стимули для фермерів, які переходять на практику вуглецевого землеробства, що приносить користь добробуту людей і навколишньому середовищу.

Практики, які впливають на прибуток у вуглецевому сільському господарстві

Успішне поглинання вуглецю за допомогою сільського господарства створює вуглецеві кредити або сертифікати, які продаються іншим підприємствам, які прагнуть зменшити свої викиди парникових газів. Прибутки від сільськогосподарських кредитів є одним із способів для вуглецевого землеробства розширити потенціал прибутку ферми.

Перехід до регенеративного землеробства також має практичні наслідки для господарства. Управління викидом вуглецю в ґрунті на полях може призвести до підвищення стабільності врожаю, прибутковості та підвищення стійкості, а також до зниження викидів парникових газів. У цьому процесі характерна особливість вуглецевого землеробства полягає в тому, як воно може впливати на витрати сільського господарства.

Незважаючи на те, що наслідки та впровадження вуглецевих культур виглядають дуже різними для кожної ферми, управління економічною ефективністю є хорошим показником, який слід відстежувати, щоб приймати кращі рішення для вашого бізнесу.

Скорочення витрат, які з’їдають прибуток ферми

Кожна ферма управляється по-різному. А ось погляд на деякі способи, як витрати на фермі обумовлюються ключовими ресурсами ферми.

  • Паливо

Хоча вартість дизельного палива завжди коливалася залежно від глобального попиту та пропозиції, прогнозується, що фермерам, можливо, доведеться звикнути до того, що витрати на паливо залишаються на верхньому рівні через перебої з поставками.

Крім рекордних цін на пальне, фермери також відчувають труднощі з придбанням запчастин до обладнання та необхідного обладнання для роботи сільськогосподарської техніки.

Ціни на бензин і дизельне паливо різко зросли в усьому світі через санкції проти росії, основного постачальника нафти в усьому світі. З високим попитом і зменшенням пропозиції дефіцит палива сильно б’є по витратах фермерів.

  • Енергія

Ціни на пальне — не єдиний аспект сільського господарства, який з’їдає бюджети ферм. Регіональні заворушення та політична напруженість також призводять до того, що ціни на газ залишаються нестабільними.

Видобуток газу в Європі було перервано через війну в Україні та зменшення підтримки російських поставок, у тому числі природного газу. Однак витрати на електроенергію з 2020 року були низькими, і відтоді поставки повільно відновлювалися. Потрясіння в Європі, ймовірно, довше підтримуватимуть зростання цін на електроенергію.

  • Добриво

Високі ціни на газ і паливо також впливають на виробництво добрив. У поєднанні з проблемним постачанням сировини світова промисловість добрив страждає від проблем із постачанням і витратами.

Аміачна селітра, карбамід, калій, фосфат та інша сировина потрібні для виробництва різних хімічних речовин для ґрунту через проблеми з ланцюгом поставок, які виникають через пандемію COVID19 і політичну нестабільність. Санкції США щодо найбільшого світового постачальника калію Білорусі безпосередньо вплинули на постачання калію. Незважаючи на проблеми з постачанням і вантажами, пов’язані з конфліктом в Україні.

Все це означає, що фермери залишаються на місці, оскільки ціни на постачання добрив збільшуються на 300%. Прогнозується, що витрати на добрива продовжуватимуть завдавати шкоди сільському господарству в короткостроковій та середньостроковій перспективі.

Культивування нових сільськогосподарських практик для вирішення постійних проблем

Стрімке зростання витрат на різні виробничі ресурси сільгоспвиробників обтяжує прибутки фермерів. Якщо нестабільність поставок і джерел є ознакою того, що принесуть наступні десятиліття, багато фермерів сприймають це як спосіб оновити спосіб управління своїми фермами, який також відповідає покращеним екологічним і кліматичним вимогам.

Більше недостатньо продовжувати використовувати ті самі методи, коли ціна та пропозиція стискають попит. Інакше фермерство не принесе достатньо прибутку для життєздатного бізнесу.

Сталим рішенням є вуглецеве землеробство. Де практики, які покращують органічний C у ґрунті, можуть внести зміни в бюджет ферми. У списку нижче показано деякі способи мінімізації витрат на фермі.

Разом з агрономом або радником з вуглецевої програми перевірте, які практики вирощування вуглецевих культур будуть найкращими під час планування вуглецевої ферми.

undefined

Практика вуглецевого землеробства, що впливає на продуктивність ферм

  1. Зменшене внесення добрив: оптимізація внесення добрив є одним із способів зменшити залежність від неорганічних добавок у ґрунт, утримуючи при цьому рівень C у ґрунті. Один із способів зробити це — відстежувати кількість внесених добрив, а також переконатися, що норма відповідає потребам культур. Нерідко можна побачити інші агротехніки, такі як посів покривних культур і рослин, що фіксують азот, щоб контролювати рівень поживних речовин на полях. Зменшення використання (або навіть припинення) добрив може позитивно вплинути на витрати ферми.
  2. Перехід до нульової обробки ґрунту: руйнування поверхні ґрунту не тільки шкодить її структурі, а й може виявитися дорогим завданням для сільського господарства, особливо в періоди, коли ціни на паливо високі. Зменшення ступеня руйнування ґрунту за рахунок щадного обробітку ґрунту покращує його здоров'я, допомагаючи зберегти ґрунтовий вуглець незайманим. Це також означає, що обладнання, що працює на паливі, буде рідше використовуватися для проїзду через поля, що дозволить зберегти витрати на керованому рівні.
  3. Покращена ефективність виконання завдань: підтримка роботи ферми багато в чому залежить від того, як керуються операціями. Повсякденні та сезонні завдання за умови ефективного управління ними можуть призвести до скорочення витрат. Інструменти керування завданнями можуть дати краще уявлення про те, наскільки добре виконуються операції на фермі та в яких областях можна внести певні коригування. Завдання, які дублюються або від яких відмовляються, можуть дорого коштувати фермі.
  4. Ефективність використання палива: Переконавшись, що обладнання та сільськогосподарська техніка відкалібровані відповідно до вимог, можна заощадити витрати на паливо та електроенергію під час роботи несправних пристроїв. Хоча це завдання може з’їсти трохи часу, економія коштів є вартою причиною перевірити, чи обладнання працює безперебійно чи потребує ремонту.

Як розпочати вирощування вуглецю

Якщо ви шукаєте вказівки щодо вуглецевого землеробства, почніть із вуглецевої програми, яка містить вказівки щодо того, як почати заробляти на вирощуванні вуглецю, маючи на увазі реалістичний план. Вуглецеве землеробство – це стійке рішення для здоров’я ґрунту, яке покращує захоплення вуглецю ґрунтом, забезпечуючи нові джерела доходу для фермерів, такі як кредити на поглинання.

Досягнення вимірних змін у поглинанні C у ґрунті також може запровадити економічно ефективні практики, які можуть допомогти фермерам пом’якшити зростання цін на сільськогосподарські ресурси. Поговоріть з нами про передоплату за нашою вуглецевою програмою, щоб зробити ваш перехід до кліматично розумного землеробства простішим і більш вигідним.