Чи корисне для моєї ферми землеробство з негативним викидом вуглецю? 5 найбільших переваг

Oct 27, 2023 9:32:17 PM | Чи корисне для моєї ферми землеробство з негативним викидом вуглецю? 5 найбільших переваг

Чи корисне для моєї ферми землеробство з негативним викидом вуглецю? 5 найбільших переваг

Сільське господарство швидко змінюється. Зі зростанням щорічних глобальних викидів вуглецю вуглецево-негативне землеробство є стійким рішенням, яке приносить користь фермерам та покращує їх умови. Оскільки зміна клімату викликає невпевненість у багатьох фермерів у всьому світі, вуглецеве землеробство може дати відповіді на деякі з цих проблем. Давайте подивимося на деякі способи, як.

Чи сільське господарство є вуглецево-нейтральним?

Сільськогосподарські процеси сприяють викидам вуглецю. Ці викиди парникових газів відбуваються з полів у результаті рослинництва чи тваринництва. Звичайно, рослини виділяють вуглекислий газ у міру зростання. Проте, певні методи ведення сільського господарства можуть збільшити викиди газу. Надмірне застосування хімічних добрив, наприклад, використовує багато ресурсів викопного палива для виробництва тільки для того, щоб зрештою забруднити води та землі через надмірне добрива.

Ці процеси стали стандартними для більшості ферм і мають глобальні наслідки для зміни клімату. Отже, на запитання: "Чи є сільське господарство вуглецево-нейтральним?" Відповіді немає – але надія є.

Багато фермерів хочуть зробити краще для довкілля та спадщини, які вони залишать майбутнім поколінням, не жертвуючи прибутком. Вуглецево-негативне сільське господарство може бути відповіддю, яку шукають багато фермерів. Але що це таке і як це впливає на роботу та продуктивність ферми?

Сільське господарство стикається з багатьма проблемами, включаючи зміну клімату. Крім екологічних наслідків, уряди та фінансові зацікавлені сторони стикаються з необхідністю вирішення проблеми зміни клімату. Працюючи з правилами та іншими підприємствами, фермери, які дотримуються правил адаптації до зміни клімату, можуть отримати більш вигідне економічне становище у галузі, ніж ті, хто цього не робить.

Працюючи в контексті викидів вуглецю, легко захопитися галасом. Не заблукайте у термінології з деякими ключовими термінами та визначеннями, які необхідно знати під час роботи з сільським господарством з негативним викидом вуглецю.

  • Вуглецевий-нейтральний означає, що кількість викидів парникових газів, вироблених бізнесом або людиною, врівноважується за рахунок поглинання або видалення еквівалентних викидів в атмосферу. Аналогічні терміни включають вуглецеву нейтральність або чисті нульові викиди вуглецю. 
  • Позитивний клімат розвиває концепцію нейтральності трохи далі, взявши він зобов'язання видаляти понад розрахункового вуглецевого сліду. 
  • Негативний вуглець має те значення, як і «позитивний клімат». Вуглецевий негативний (або кліматично-позитивний) означає створення додаткових викидів вуглекислого газу в атмосферу понад еквівалентну кількість викидів газу.

Як працює вуглецево-негативне сільське господарство?

У сільському господарстві вуглецево-негативне сільське господарство частіше називають просто вуглецевим сільським господарством. Участь у вуглецевому землеробстві призводить до багатьох позитивних результатів, які стимулюють фермерів, що підвищують природну здатність наземних екосистем поглинати вуглекислий газ із атмосфери.

У вуглецево-негативному сільському господарстві важливо отримати «додатковість». Оскільки рослини та ґрунти природним чином накопичують вуглець, при вуглецевому землеробстві запаси вуглецю повинні перевищувати базові рівні.

Фермер повинен застосовувати методи вуглецевого землеробства підвищення зв'язування вуглецю в грунті. Ґрунти відмінно зберігають вуглець. Фактично, ґрунти є найбільшими поглиначами вуглецю на суші. Таким чином, коли фермер переходить до методів ведення сільського господарства, які підвищують поглинання вуглецю ґрунтом, він може отримувати прибуток.

10 найкращих практик для досягнення вуглецево-негативного землеробства

  1. Зменшене внесення добрив. 
  2. Зменшена обробка ґрунту. 
  3. Поліпшене керування залишками. 
  4. Усунення голої пари. 
  5. Збільшення виробництва покривних культур. 
  6. Посів супутніх культур. 
  7. Агролісівництво. 
  8. Підвищена ефективність завдань. 
  9. Поліпшене керування водними ресурсами. 
  10. Ефективність використання палива

Які вигоди фермери можуть одержати від вуглецево-негативного землеробства?

 

5 внутрішньогосподарських переваг вуглецево-негативного землеробства

  • Здоров'я ґрунту

Ґрунти є основою виробництва продуктів харчування. Оскільки мета вуглецевого землеробства полягає в тому, щоб уловлювати вуглець у ґрунті, методи, які досягають цього, є регенеративними методами, що впливають на здоров'я ґрунту. Покривні культури та ліквідація чистої пари захищають поверхню ґрунту від ерозії. Скорочення обробітку ґрунту покращує структуру ґрунту для поглинання поживних речовин та води. Ґрунти, які знаходяться у першокласному магазині, також збільшують швидкість, з якої ґрунти можуть утримувати вуглець довше.

  • Нові потоки доходів

Успішне зв'язування вуглецю у ґрунті за допомогою вуглецевого землеробства забезпечує доказ роботи у вигляді вуглецевих кредитів або сертифікатів. У міру того, як все більше організацій та підприємств прагнуть стати вуглецево-нейтральними та шукають способи обмежити свої викиди вуглецю, вони скуповують вуглецеві кредити у сільському господарстві, щоб досягти своїх кліматичних цілей. Тиск з боку бізнесу щодо досягнення вуглецевої нейтральності зростає, як і попит на вуглецеві кредити, які оплачують зусилля фермерів щодо вирощування вуглецю.

  • Розширені фінансові можливості

Подібно до вирощування сільськогосподарських культур, вирощування вуглецю в сільському господарстві призводить до отримання вуглецевих сільськогосподарських кредитів для продажу покупцям. Але існують програми вуглецевого землеробства, які можуть надати попереднє фінансування фермерам, які хочуть стати найкращими захисниками ґрунту та клімату у сільському господарстві. Це полегшує фермеру впровадження методів замість очікувати певного періоду, поки «вуглецеві культури» дозріють.

Іншим діловим партнерам, таким як банки та інші постачальники фінансових послуг, потрібні оперативні плани на випадок зміни клімату, щоб отримати доступ до комерційних угод, таких як вигідніші ставки за кредитами або орендна плата за сільськогосподарські угіддя. Участь у вуглецевому сільському господарстві може допомогти вам отримати доступ до фінансових послуг, щоб підтримувати роботу вашого фермерського бізнесу.

  • Адаптація до клімату

Вуглецеве землеробство також називають кліматично оптимізованим сільським господарством, тому що ті ж методи, які можуть покращити здоров'я ґрунту та зв'язування вуглецю, також дозволяють фермі стати більш стійкою перед невизначеністю клімату та екстремальних погодних умов. Наприклад, покращене управління пожнивними залишками сприяє кращій структурі грунту, ніж вона може краще протистояти сильному вітру та воді. Це може призвести до менших втрат від непередбачуваної погоди. Деякі проекти агролісівництва також покращують мікроклімат на фермі та служать бар'єром для вітрів.

  • Урожайність та продуктивність

Такі методи, як покращення завдань та ефективність використання палива, можуть максимізувати роботу ферми без непотрібного використання ресурсів. Оптимізація управління фермою, наприклад використання води, приносить користь, особливо коли ресурси обмежені та дорогі, що дозволяє фермеру розподіляти бюджет на підвищення врожайності та продуктивності. Також відомо, що ґрунти, багаті на вуглецю, підвищують урожайність сільськогосподарських культур.

Крокуючи у правильному напрямку з вуглецевим фермерством

Вуглецеве сільське господарство може бути корисним у багатьох відношеннях. Оскільки майбутнє сільського господарства висить на волоску з загрозами, що насуваються, зміни клімату, фермери можуть випереджати невизначеності, які чекають їх попереду, завдяки стійким методам ведення сільського господарства.

Досягнення бажаних результатів та стимулів для вуглецевого землеробства зазвичай починається з правильної вуглецевої програми. Дізнайтеся, які методи ведення сільського господарства підходять для вашої ферми та які інші фінансові можливості доступні вам завдяки вуглецевому сільському господарству.